YOGENA
 

Workshops

 

 
maddalena.jpg

Intro helg, söndag 17 februari 2019

Lär dig grunderna i Iyengar yoga!

Missa inte helgens INTRO-kurs som ger dig en möjligheten att i lugnt tempo lära dig grunderna i Iyengaryoga. Passar även för dig som vill komma igång efter ett längre uppehåll. 2-timmars pass vilket passar dig som missade kursstarten, eller bara vill ha en repetition av grunderna i Iyengaryoga.

Dag: en söndag i februari - mer exakt datum kommer snart
Tid: kl 9-11
Pris: 450kr

Lärare: Maddalena Maresca
Anmälan: boka din plats här eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal plats

 
VeraÅström.jpg
massage.jpg

“Feel good” Yogamassage

Ett gyllene tillfälle att prova på något spännande

Yogamassage är en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling som har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet är centralt. Massage och assisterad stretching baserad på yoga behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet. För varje del av kroppen utförs uppvärmande massage och assisterad yoga-stretching. Hela kroppen behandlas alltid och utförandet anpassas till klientens individuella förutsättningar och behov. Behandlingen utförs på golvnivå och terapeuten använder både händer och fötter. För massagen används rumstempererad olja i sparsam mängd.

Assisterad stretching och stödjande andning från klienten vid stretcharnas ytterlägen är utmärkt för att hjälpa till att öppna upp kroppen och slappna av djupare än normalt. Kroppens fysiska strukturer och funktioner, främst de olika cirkulationssystemen, får då nya möjligheter att lösa upp problem och obalanser. Stretchingen har stor effekt på kroppens bindväv som omsluter och sammanbinder alla delar av kroppen. Varje stretch har därför inte bara påverkan på de direkt stretchade strukturerna utan även andra närliggande delar av kroppen och ibland påverkar en stretch strukturer ”långt bort” i kroppen.

Yogamassage är mycket bra om man är stel och spänd. Det rekommenderas också om man vill börja med yoga, men även annan motion och träning. Passar även utmärkt för aktiva idrottsutövare. 

Yogamassage är terapeutiskt och effektivt för bland annat rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem. 

Workshopen ger ett ordentligt smakprov på Yogamassage. Fokus är på demonstrationer med efterföljande praktiska övningar så att du får så mycket egna ”hands-on” upplevelser som möjligt. Du får en introduktion till uppvärmning med massage samt assisterad yoga-stretching för ryggen. Vi prövar också stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen där klienten sitter upp samt någon stretch för benen.

Vi berättar även lite kort om Yogamassage ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar. Du får även detaljerad information om den längre utbildningen för att bli diplomerad Yogamassageterapeut. Utbildningen är också ett bra komplementför kroppsterapeuter som vill bli bredare och kunna alternera olika behandlingsmetoder.

Dag: tors 21 feb, 2019

Tid: 17.30 – 20.30          

Kursavgift: 500kr

Workshopledare: Vera Åström www.yoga4wellness.se                  

Anmälan kan göras till info@yoga4wellness.se Vi vill gärna ha din anmälan och betalning senast 14/2. För information om introduktionskurs i Yogamassage samt den längre yrkesutbildningen till Yogamassageterapeut, se www.axelsons.se

 
23468093_10155852181534696_1981543027_o.jpg

Bakåtböjningar. Öppna ditt hjärta för livet!

Under 3-timmars pass lär du dig en korrekt teknik för att praktisera bakåtböjningar på ett hälsosamt sätt för att få en positiv effekt. Bakåtböjningar kan praktiseras för återhämtning då du ger kroppen mycket stöd med hjälp av props och det gör att du kan slappna av mer och samtidigt förbättra rörligheten. Bakåtböjningar kan också vara mer aktiva där du måste arbeta mer muskulärt. Målet med aktiva bakåtböjningar är att förbättra rörligheten på framsidan av höfterna i övre delen av ryggen och axlarna. Syftet är också att träna magmusklerna på att kunna arbeta effektivt när de är mer utsträckta.  Om bakåtböjningar praktiseras på korrekt vis har de många positiva effekter:

Öka styrkan i ryggen och nacken
Motverka kutryggig hållning
Öka rörligheten i ryggen och nacken
Stretcha hela framsidan av kroppen
Motverka diskbråck, skolios och andra ryggproblem
Stimulera leverns funktion- att rena kroppen
Upp-piggande för hela systemet
Har en starkt positiv effekt mot depression
Stimulerande för energiflödet i centrala nervsystemet som löper längs ryggraden
Öppnar upp flödet av energi kring hjärtat- energiflödet blir friare i hela kroppen
Kan öppna nya möjligheter mentalt- och ge oss känslan av att vi vågar

Dag: 17 mars, 2019
Tid: kl 9-12
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats här eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

 
23432937_10155852181009696_524864843_o.jpg

Pranayama och restorative praktik

en lung praktik som förbereder dig för pranayama OCH Hjälper Till att få energi och samla krafter!


Vi börjar med en lung restorative asana praktik som förbereder kroppen för en lättare och djupare andning. Introduktion på följande andningsteknik kommer efter: Ujjaji, Viloma, Bhramari. Pranayama handlar om livsenergi och tekniker inom konsten att andas på ett yogiskt vis. Du kommer att få detaljerade instruktioner hur du genomför de olika andningsövningarna inom yogan.

Dag: söndagen 7 april 2019
Tid: kl 09-12
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats här eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

 
23423727_10155852181069696_1262629179_o.jpg

Yoga med repvägg och stol

Fördjupa din kunskap i yoga med hjälp av repvägg och stol!

En rolig praktik med hjälp av repvägg stol. Vi kommer att utföra dynamiska övningar, ståpositioner, vridningar, bakåtböjningar samt upp-och-ner positioner. Repvägg är ett fantastiskt hjälpmedel som gör att du kan vara i positionerna längre och med det få mer effekt.

Dag: söndagen 5 maj 2019
Tid: kl 09-12
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats här eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

 

Anmäl dig till en workshop