WORKSHOPS UNDER VÅRTERMIN 2018


2 april

Bakåtböjningar. Öppna ditt hjärta för livet!

Under 3-timmars pass lär du dig en korrekt teknik för att praktisera bakåtböjningar på ett hälsosamt sätt för att få en positiv effekt. Bakåtböjningar kan praktiseras för återhämtning då du ger kroppen mycket stöd med hjälp av props och det gör att du kan slappna av mer och samtidigt förbättra rörligheten. Bakåtböjningar kan också vara mer aktiva där du måste arbeta mer muskulärt. Målet med aktiva bakåtböjningar är att förbättra rörligheten på framsidan av höfterna i övre delen av ryggen och axlarna. Syftet är också att träna magmusklerna på att kunna arbeta effektivt när de är mer utsträckta.  Om bakåtböjningar praktiseras på korrekt vis har de många positiva effekter:

 • Öka styrkan i ryggen och nacken
 • Motverka kutryggig hållning
 • Öka rörligheten i ryggen och nacken
 • Stretcha hela framsidan av kroppen
 • Motverka diskbråck, skolios och andra ryggproblem
 • Stimulera leverns funktion- att rena kroppen
 • Upp-piggande för hela systemet
 • Har en starkt positiv effekt mot depression
 • Stimulerande för energiflödet i centrala nervsystemet som löper längs ryggraden
 • Öppnar upp flödet av energi kring hjärtat- energiflödet blir friare i hela kroppen
 • Kan öppna nya möjligheter mentalt- och ge oss känslan av att vi vågar

Dag: lördagen den 2 april
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 26 mars via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

28 APRIL

YOGA KURUNTA

Favorit i repris!

En rolig praktik med hjälp av repvägg. Fördjupa din kunskap i yoga med hjälp av repvägg. Vi kommer att utföra dynamiska övningar, ståpositioner, vridningar, bakåtböjningar samt upp-och-ner positioner. Repvägg är ett fantastiskt hjälpmedel som gör att du kan vara i positionerna längre och med det få mer effekt. Denna gången kommer Mirja Nissen – en gästlärare från London  – att leda denna spännande workshop. OBS! Undervisningen är på engelska.

Dag: lördagen den 28 april
Tid: kl. 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 20 april via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

26 MAJ

Upp-och-ner

 För dig som vill lära dig att stå på huvudet, axlarna och armarna!

Vi utforskar upp-och-ner positionerna: Sirsasana, Salamba Sarvangasana, Pincha Mayurasana, Adho Mukha Vrksasana. För att delta i denna workshop krävs minst 6 månader Iyengar yoga praktik. Denna workshop är inte lämplig för dig som är ny i Iyengar yoga, har högt blodtryck eller glaukom.

Dag: lördagen den 26 maj 2018
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 19 maj via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

16 JUNI

YOGA HEMMA!

Skapa ditt personliga yoga program!

Yoga hemma så ofta du kan! Kroppen kommer att tacka dig för detta även om du bara får in en asana om dagen! Det är mycket bättre än inga alls! Under en 3-timmars workshop visar jag hur man övar hemma och ger personliga råd till er som vill komma igång med yoga hemma.

Dag: lördagen den 16 juni 2018
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 9 juni via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

Välj workshop (obligatorisk)

Förnamn (obligatorisk)

Efternamn (obligatorisk)

Adress (obligatorisk)

Mobil (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Skador eller åkommor som kan vara bra för oss att känna till (tex. högt blodtryck)

Meddelande