WORKSHOPS UNDER VÅRTERMIN 2018


4 FEBRUAI

 Hälsosamma sekvensen för ryggen

Runt 80 procent av befolkningen får ont i ryggen någon gång i livet och det är en av de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro i arbetslivet. Men de flesta problem kan man faktiskt förebygga. Forskningen från Karolinska institutet visar att ryggvärk kan lindras med hjälp av att praktisera yoga regelbundet. En systematisk litteraturöversikt från 2015 (Crow et al., 2015) utvärderade effekten av deltagande i Iyengaryoga vid muskel, skelett, rygg- och nacksmärta. Studien visade att Iyengaryoga minskade smärta mer och gav god ökad funktion jämfört med konventionell behandling.

Dag: söndagen den 4 februari 2018
Tid: kl 16-19
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats här eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

10 MARS

 Höfter och Padmasana

Stela höfter påverkar hela kroppen. Yoga där vi jobbar med höfterna känns mycket, och då märker man att det gör nytta. Många är stela och det är också vanligt med artros i höfterna, då är det extra viktigt att jobba med rörligheten. Smidigare höfter gynnar massor av yogaställningar. Vi ska jobba på djupet med höftleden och öppna upp för att nå frihet i rörelserna, fördjupa din yogapraktik och upptäcka din maximala potential av din energi!

Dag: lördagen den 10 mars
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 3 mars via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

7 APRIL

Bakåtböjningar – öppna upp ditt hjärta för livet!

Att få öppna upp i hjärtat, lungorna och andas helt och fullt. För att inte tala om alla ämnen som frigörs i kroppen. Man behöver inte vara forskare för att veta att det är så det är. Det känns i hela kroppen. Det bara sprutar lyckoämnen efter ordentliga bakåtböjningar. Man blir hög av djupa bakåtböjningar. De  är både stress-lindrande och bra för hållningen. De öppnar upp bröstmusklerna och sträcker ut hela framsidan av kroppen, såsom höfterna, framsida lår, magen, halsen. Det sägs även att den även masserar de inre organen och kan lindra magont. Förutom uppåt-känslorna är bakåtböjning också en grym motpol till timmar framför datorn för att liksom öppnar upp ryggen, axlarna och hela framsidan av kroppen.  Med andra ord – BÖJ DIG BAKÅT!!!

Dag: lördagen den 7 april 2018
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 30 mars via bokningsformuläreller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

28 APRIL

YOGA KURUNTA

Favorit i repris!

En rolig praktik med hjälp av repvägg. Fördjupa din kunskap i yoga med hjälp av repvägg. Vi kommer att utföra dynamiska övningar, ståpositioner, vridningar, bakåtböjningar samt upp-och-ner positioner. Repvägg är ett fantastiskt hjälpmedel som gör att du kan vara i positionerna längre och med det få mer effekt. Denna gången kommer Mirja Nissen – en gästlärare från London  – att leda denna spännande workshop. OBS! Undervisningen är på engelska.

Dag: lördagen den 28 april
Tid: kl. 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 20 april via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

26 MAJ

Upp-och-ner

 För dig som vill lära dig att stå på huvudet, axlarna och armarna!

Vi utforskar upp-och-ner positionerna: Sirsasana, Salamba Sarvangasana, Pincha Mayurasana, Adho Mukha Vrksasana. För att delta i denna workshop krävs minst 6 månader Iyengar yoga praktik. Denna workshop är inte lämplig för dig som är ny i Iyengar yoga, har högt blodtryck eller glaukom.

Dag: lördagen den 26 maj 2018
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 19 maj via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

16 JUNI

YOGA HEMMA!

Skapa ditt personliga yoga program!

Yoga hemma så ofta du kan! Kroppen kommer att tacka dig för detta även om du bara får in en asana om dagen! Det är mycket bättre än inga alls! Under en 3-timmars workshop visar jag hur man övar hemma och ger personliga råd till er som vill komma igång med yoga hemma.

Dag: lördagen den 16 juni 2018
Tid: kl 09.00 – 12.00
Pris: 450kr
Anmälan: boka din plats senast den 9 juni via bokningsformulär eller mejla oss till info@yogena.se OBS! Begränsat antal platser.

Välj workshop (obligatorisk)

Förnamn (obligatorisk)

Efternamn (obligatorisk)

Adress (obligatorisk)

Mobil (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Skador eller åkommor som kan vara bra för oss att känna till (tex. högt blodtryck)

Meddelande